Püf Noktalar

Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur

Peynirinizi dilimlerken dağılmasını istemiyorsanız, bıçağınızı ıslatıp doğrama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Derin dondurucuda saklayacağınız yiyecekleri porsiyonlara bölmek daha sonrasında kullanırken işinizi çok kolaylaştırır.


Enginar seçerken yapraklarının parlak yeşil, kabuğunun ise yumuşak olmasına dikkat edin.


Zeytinyağlı yemek yaparken arpacık soğan kullanırsanız hem daha şık hem de daha lezzetli olur.

Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmalarını önlemek için limonla ovabilirsiniz.
Naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz.

Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur.

Yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kâğıda sarıp buzdolabına koyun. Bu sayede ömürlerinin uzadıklarını göreceksiniz.


Kaşar peynirinin küflenmemesi için; önce kâğıt havluya sarın, sonra buzdolabı poşetine koyun.


Sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayabilirsiniz.


Makarna haşladıktan sonra makarna suyunu çorba yaparak değerlendirebilirsiniz. Bu sayede çorbalarınız daha vitaminli ve lezzetli olacaktır.
Yumuşayan domateslerinizi rendeleyerek porsiyonlara ayırın ve dondurarak, yemek ve soslarda kullanabilirsiniz
.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MyReaL 2012 Yılından Beri Yayında Olan Kişisel Bir Blog'tur. Yayınlanan her şey bizzat şahsıma aittir.