- 2 su bardağı pirinç
- 3,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2/3 bardak konserve bezelye
- 2 orta boy havuç
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 çay kaşığı safran
- Yeterince tuz
Yapılışı:
- Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin.
- Bu arada havuçları küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın.
- Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin.
- 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın.
- Tuzunu, margarini ve safranı ekleyin, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın.
- Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım kaynattıktan sonra altını kısın.
- Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün.
- Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dere otlarını pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dk. bekleyin.
- Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmayın.
- Dinlendirdiğiniz pilavı servis tabağına alın.
Afiyet olsun... (:
0 yorum:
Yorum Gönder