4 Nisan 2013 Perşembe

Havuçlu Bezelyeli Pilav

Malzemeler:
  •  2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2/3 bardak konserve bezelye
  • 2 orta boy havuç
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı safran
  • Yeterince tuz

Yapılışı:
  • Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin. 
  • Bu arada havuçları küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın. 
  • Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin. 
  • 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın. 
  • Tuzunu, margarini ve safranı ekleyin, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın. 
  • Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım kaynattıktan sonra altını kısın. 
  • Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün. 
  • Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dere otlarını pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dk. bekleyin. 
  • Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmayın. 
  • Dinlendirdiğiniz pilavı servis tabağına alın.

    Afiyet olsun... (:


0 yorum:

Yorum Gönder

 

MyReaL 2012 Yılından Beri Yayında Olan Kişisel Bir Blog'tur. Yayınlanan her şey bizzat şahsıma aittir.