19 Nisan 2013 Cuma

Patlıcan Oturtma

Malzemeler:
  • 3–4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2–3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, kırmızıbiber, karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
  • Öncelikle patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.
  • Bol tuzlu suda, 20 dakika beklettikten sonra suyunu sıkıp yuvarlak yuvarlak dilimleyin. 
  • Kızgın yağda kızartın.
  • Bir yandan da iç malzemesini hazırlayın.
  • Öncelikle küçük bir tavaya biraz yağ koyup kıymayı ilave edin ve kıymayı kavurun.
  • Kavrulmuş kıymanın üzerine küçük doğranmış soğan ve sivri biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Rendelediğiniz 1 adet domates ve salçayı kıymanın üzerine ilave edin.
  • Sarımsakları, ince kıyalım harca ilave edin.
  • Biraz tuz ve baharatları da ilave edip bir kaç dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
  • Kızartıp, kağıt havluda fazla yağını aldığınız patlıcanların yarısını küçük fırın kapına dizelim, üzerine kıymalı harcı yayın ve kalan patlıcanları üzerine dizin.
  • Patlıcanların üzerine dilimlediğiniz domates dilimlerini, aralıklı bir şekilde yerleştirin.
  • Sıcak suya tuz ve kırmızıbiberi alıp karıştırın ve bu sosu tepsinin yer yerine gelecek bir şekilde patlıcanların üzerine dökün. 
  • 175 derecelik ısıda yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirin.
    Afiyet olsun... (:

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MyReaL 2012 Yılından Beri Yayında Olan Kişisel Bir Blog'tur. Yayınlanan her şey bizzat şahsıma aittir.