- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 adet küp şeklinde doğranmış domates
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 adet orta boy soğan
- 5-6 adet ince doğranmış yeşil soğan
- 1 adet ince doğranmış kıvırcık salata
- Nar ekşisi
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 2-3 çorba kaşığı biber ve domates salçası
- Tuz
- Pul biber ve karabiber
Yapılışı:
- Bulgurun üzerine kaynamış suyu döküp üzerini kapatınız.
- İyice demlendikten sonra salçalar ile iyice karıştırınız.
- Daha sonra ince doğranmış kuru soğanlar ilave edin. (İsterseniz soğanları ve salçayı az yağda hafif pişirebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.)
- Nar ekşisi, limon, tuz ve yağını ilave edip karıştırınız.
- Domates hariç ince kıyılmış malzemeleri de ekleyip hafifçe havalandırarak karıştırınız.
- En son küçük küçük doğradığınız domatesleri de ekleyiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder