Malzemeler:
Şekerpare için:
- 1 paket margarin oda sıcaklığında,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 4 yemek kaşığı irmik,
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
- 2 yumurta,
- 4 su bardağı un,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu.
- Fındık içi (üzerine)
- 3su bardağı şeker,
- 4 su bardağı su,
- yarım limonun suyu.
- Yumuşak margarin, pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, yumurtalar, un,vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)
- Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin.
- Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatın.
- Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
- Ateşten alıp ılıklaşana kadar bekleyin.
- Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.
- 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
- Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
Afiyet olsun... (:
0 yorum:
Yorum Gönder