4 Nisan 2013 Perşembe

Şekerpare


Malzemeler: 
Şekerpare için: 
  • 1 paket margarin oda sıcaklığında, 
  • 1 su bardağı pudra şekeri, 
  • 4 yemek kaşığı irmik, 
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 
  • 2 yumurta, 
  • 4 su bardağı un, 
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 paket kabartma tozu. 
  • Fındık içi (üzerine)
Şerbeti için: 
  • 3su bardağı şeker, 
  • 4 su bardağı su, 
  • yarım limonun suyu. 
Şekerparelerin hazırlanması: 
  • Yumuşak margarin, pudra şekeri,  irmik, hindistan cevizi, yumurtalar, un,vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)
  • Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. 
  • Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin. 
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 
Şerbetin hazırlanması: 
  • Şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatın. 
  • Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın. 
  • Ateşten alıp ılıklaşana kadar bekleyin. 
  • Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 
  • 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin. 
  • Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
    Afiyet olsun... (:


0 yorum:

Yorum Gönder

 

MyReaL 2012 Yılından Beri Yayında Olan Kişisel Bir Blog'tur. Yayınlanan her şey bizzat şahsıma aittir.