- 1 kg süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
- 10-12 tane kakaolu bisküvi
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı:
- Sütü, irmiği ve şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin ardından ocaktan alın.
- Vanilyayı ve tereyağını ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
- Kullanacağınız cam tepsiyi suyla ıslatın, hindistan cevizini serpin ve muhallebinin yarısını tepsiye boşaltın.
- Üzerine kakaolu bisküvi dizip kalan muhallebiyi dökün. (bisküvileri sütle ıslatabilirsiniz.)
- Buzdolabında soğutup servis etmeden önce tepsiyi ters çevirin. Böylelikle hindistan cevizli kısım üst tarafa gelir... Artık Tatlınızı Servis Edebilirsiniz..
Afiyet olsun... (:
0 yorum:
Yorum Gönder