4 Nisan 2013 Perşembe

Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler:
  • 1 kg süt
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 10-12 tane kakaolu bisküvi
  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı:
  • Sütü, irmiği ve şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin ardından ocaktan alın.
  • Vanilyayı ve tereyağını ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. 
  • Kullanacağınız cam tepsiyi suyla ıslatın, hindistan cevizini serpin ve muhallebinin yarısını tepsiye boşaltın.
  • Üzerine kakaolu bisküvi dizip kalan muhallebiyi dökün. (bisküvileri sütle ıslatabilirsiniz.)
  • Buzdolabında soğutup servis etmeden önce tepsiyi ters çevirin. Böylelikle hindistan cevizli kısım üst tarafa gelir... Artık Tatlınızı Servis Edebilirsiniz..
    Afiyet olsun... (:


0 yorum:

Yorum Gönder

 

MyReaL 2012 Yılından Beri Yayında Olan Kişisel Bir Blog'tur. Yayınlanan her şey bizzat şahsıma aittir.