- 2 Havuç
- 1 Kuru sogan
- 1/4 Su bardağı pirinc
- 1 Su bardağı kırmızı mercimek
- 8 Bardak tavuk suyu
- 1 Çorba kaşığı un
- 1 Çorba kaşığı kuru nane
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Kahve kaşığı karabiber
- 1/4 Su bardağı bulgur
- 3 Çorba kaşığı margarin
- 1 Çorba kaşığı domates salçası
- 1 Çorba kaşığı biber salçası
- Soğan ince ince doğranır, 2 kaşık yağda kavrulur.
- Rendelenmiş havuç ve mercimek eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5–6 dakika daha kavrulur.
- 8 bardak, sıcak tavuk suyu konur.
- Karabiber , tuz eklendikten sonra 30 dakika kadar pişirilir.
- Başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur.
- Üzerine suda inceltilmiş domates ve biber salçaları eklenir.
- En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir.
- Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10 dakika daha pişirilir.
Afiyet olsun... (:
0 yorum:
Yorum Gönder