4 Nisan 2013 Perşembe

Ezo Gelin Çorbası

Malzemeler
  • 2 Havuç 
  • 1 Kuru sogan
  • 1/4 Su bardağı pirinc
  • 1 Su bardağı kırmızı mercimek 
  • 8 Bardak tavuk suyu 
  • 1 Çorba kaşığı un 
  • 1 Çorba kaşığı kuru nane 
  • 1 Tatlı kaşığı tuz 
  • 1 Kahve kaşığı karabiber
  • 1/4 Su bardağı bulgur 
  • 3 Çorba kaşığı margarin 
  • 1 Çorba kaşığı domates salçası 
  • 1 Çorba kaşığı biber salçası
Yapılışı:
  • Soğan ince ince doğranır, 2 kaşık yağda kavrulur. 
  • Rendelenmiş havuç ve mercimek eklenerek kavurmaya devam edilir. 
  • Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5–6 dakika daha kavrulur.
  • 8 bardak, sıcak tavuk suyu konur. 
  • Karabiber , tuz eklendikten sonra 30 dakika kadar pişirilir. 
Terbiyesi için;
  • Başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur. 
  • Üzerine suda inceltilmiş domates ve biber salçaları eklenir. 
  • En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir. 
  • Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10 dakika daha pişirilir.
    Afiyet olsun... (:


0 yorum:

Yorum Gönder

 

MyReaL 2012 Yılından Beri Yayında Olan Kişisel Bir Blog'tur. Yayınlanan her şey bizzat şahsıma aittir.