3 Nisan 2013 Çarşamba

Ağlayan Kek Tarifi

Malzemeler :
  • Dört yumurta
  • İki su bardağı şeker
  • İki yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı kadar süt
  • bir su bardağı sıvıyağ
  • üç su bardağı un
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Ve Son olarak 3,4 damla kadar  limon suyu (isteğe bağlı)

  • 1,5-2 su bardağı soğuk süt (keki ıslatmak için)
Kreması İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
Çikolata Sosu İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 paket çikolatalı sos
    ya da;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Toz şeker ve yumurtalar krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Süt, kakao,zeytinyağı eklenip çırpmaya devam edin. Daha sonra üzerine dökmek için 1 sb karışım ayırın. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenin ve karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına döküp; önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edebilirsiniz; kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. (:

Ayırdığınız karışım ve üzeri için hazırladığınız sütü karıştırınız. Fırından çıkarılan kekin üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın. Krem şantiyi paket arkasındaki tarife göre hazırlayın ve buzdolabında bekletin.

Çikolata sos için verilen malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirin. 2-3 dakika kaynatılıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kekin üzerine önce kremşantiyi yayın sonra da hazırlanan çikolatalı sosu gezdirin. Buzdolabında bir süre dinlendirilip servis yapın.
Afiyet olsun... (:



2 yorum:

  1. Ay bunu çok beğendim. Denerim ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh tatlım ben bu blogumu tamamennn unutmuştummm (:
      dene tabi tadı mükemmeldiii :)

      Sil

 

MyReaL 2012 Yılından Beri Yayında Olan Kişisel Bir Blog'tur. Yayınlanan her şey bizzat şahsıma aittir.