- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 litre su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 1 tutam yeşil soğan
- Marul veya roka
- 1 limon
- 2 adet kuru soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Dilediğiniz miktarda pul biber
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 2 su bardağı kırmızı mercimeği yıkadıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyerek pişirin. (Suyun tamamen kurumaması lazım.)
- Mercimekler pişince içine bulguru ekleyerek tencerenin altını kapatıp beraber demlendirin.(20-30 dakika kadar.)
- Daha sonra geniş bir kaba alarak soğumaya bırakın ve malzemeleri doğramaya başlayın.
- Doğradığınız soğanı ve sarımsağı sıvı yağda kavurun.
- Daha sonra üzerine biber ve domates salçalarını ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kavrulan soğanları ve küçük küçük doğradığınız yeşillikleri soğuyan mercimek bulgur karışımına ekleyerek iyice karıştırın.
- Köfte şeklinde sıkarak şekil verin, yeşillikler ve limon ile servis edin.
Afiyet olsun... (:
0 yorum:
Yorum Gönder