Birinci Tarif
Malzemeler:
- 1 Paket Milföy Hamuru
- 1 Yumurta Sarısı
- Yarım Su Bardağı Ceviz İçi
- 2 yemek Kaşığı Toz Şeker
- Tarçın (isteğe bağlı)
- 3 Su Bardağı Su
- 3 Su Bardağı Toz Şeker
- Yarım Limon Suyu
Yapılışı:
- Bir kase içerisine, iki yemek kaşığı toz şeker, tarçın ve ceviz içini karıştırınız..
- Milföy hamurlarında kare şeklinde olanı alıp, içine kaşık yardımı ile şeker ve ceviz içi karışımını ekleyiniz.
- Bir ucundan rulo yapmaya başlayınız.
- En son kapanacak diğer uca yumurta akı sürüp ruloyu tamamlayınız..
- Bıçak yardımı ile bu yapmış olduğunuz küçük ruloları dilim dilim kesip fırın tepsisine diziniz..
- Bütün milföy kareleri bittikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriniz.
- Pişme süresi hamurların altın rengini almasından anlaşılır.
- Bir yandan bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve suyu alıp kaynatınız.
- Bir on dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyunu da ekleyiniz.
- Fırından çıkan ve ılıttığınız milföylerin üzerine sıcak şerbeti dökün ve iyice çekene kadar bekleyiniz.
İkinci Tarif
Not:bu tarifi bir TV programında görmüştüm henüz denemedim ama deneyenler genel olarak beğenmişler (:
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru
- 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı ya da çekilmiş ceviz
- 100 gram tereyağı
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
- Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.
- Şerbetin ılınması için bekletin.
- Tereyağını kısık ateşte eritin.
- 5 adet milföy hamurunu üst üste dizin.
- Elinizle bastırarak ya da merdaneyle yardımıyla orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
- Tepsiye açtığınız milföy hamurunu yerleştirin.
- Üzerine çekilmiş antep fıstığını ya da cevizi serpiştirin.
- Fıstıkların üzerine elinizle bastırarak hamura yapışmasını sağlayın.
- Kalan 5 milföy hamurunu aynı şekilde açın.
- Fıstıkların üzerine dikkatlice yerleştirin.
- Erittiğiniz tereyağını milföy hamurlarının üzerine dökün.
- Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
- Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder