7 Nisan 2013 Pazar

Milföy Hamurundan Baklava


Birinci Tarif
Malzemeler:

  • 1 Paket Milföy Hamuru
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Yarım Su Bardağı Ceviz İçi
  • 2 yemek Kaşığı Toz Şeker
  • Tarçın (isteğe bağlı)
Şerbeti:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • Yarım Limon Suyu
Yapılışı:
  • Bir kase içerisine, iki yemek kaşığı toz şeker, tarçın ve ceviz içini karıştırınız..
  • Milföy hamurlarında kare şeklinde olanı alıp, içine kaşık yardımı ile şeker ve ceviz içi karışımını ekleyiniz.
  • Bir ucundan rulo yapmaya başlayınız.
  • En son kapanacak diğer uca yumurta akı sürüp ruloyu tamamlayınız..
  • Bıçak yardımı ile bu yapmış olduğunuz küçük ruloları dilim dilim kesip fırın tepsisine diziniz..
  • Bütün milföy kareleri bittikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriniz.
  • Pişme süresi hamurların altın rengini almasından anlaşılır.
  • Bir yandan bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve suyu alıp kaynatınız.
  • Bir on dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyunu da ekleyiniz.
  • Fırından çıkan ve ılıttığınız milföylerin üzerine sıcak şerbeti dökün ve iyice çekene kadar bekleyiniz.
Afiyet olsun... (:

İkinci Tarif
Not:bu tarifi bir TV programında görmüştüm henüz denemedim ama deneyenler genel olarak beğenmişler (:

Malzemeler:
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı ya da çekilmiş ceviz
  • 100 gram tereyağı
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı:
  • Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
  • Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.
  • Şerbetin ılınması için bekletin.
  • Tereyağını kısık ateşte eritin.
  • 5 adet milföy hamurunu üst üste dizin.
  • Elinizle bastırarak ya da merdaneyle yardımıyla orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
  • Tepsiye açtığınız milföy hamurunu yerleştirin.
  • Üzerine çekilmiş antep fıstığını ya da cevizi serpiştirin.
  • Fıstıkların üzerine elinizle bastırarak hamura yapışmasını sağlayın.
  • Kalan 5 milföy hamurunu aynı şekilde açın.
  • Fıstıkların üzerine dikkatlice yerleştirin.
  • Erittiğiniz tereyağını milföy hamurlarının üzerine dökün.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
  • Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun... (:

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MyReaL 2012 Yılından Beri Yayında Olan Kişisel Bir Blog'tur. Yayınlanan her şey bizzat şahsıma aittir.